Termeni si conditii

Termeni și Condiții

Informații Generale și Definiții

sau www.vpshobby.ro în calitate de vânzător, este denumirea comercială a SC VPS HOBBY SRL, cu sediul social si punct de lucru în Str. Mihai Bravu. Bl. G2. AP. 6 si număr de înregistrare la Registrul Comerțului J34/271/2015, Turnu Magurele, Județ Teleorman Utilizarea site-ului www.vpshobby.ro implică acceptarea de către utilizator a termenilor și condițiilor prezentare în acest document. De aceea recomandăm citirea în întregime a acestui document cât si a Politicii de Confidențialitate.
SC VPS HOBBY SRL în calitate de operator al site-ului își asumă dreptul de a modifica termenii și condițiile fără o notificare a utilizatorului. Versiunea in vigoare a Termenilor si Conditiilor este in permanenta disponibila pe site. Verficati aceasta pagina periodic, pentru a lua cunostinta de eventualele schimbari. Continuarea folosirii site-ului dupa schimbarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare implica acceptarea modificarilor efectuate si a noilor Termeni si Conditii de Utilizare.
Semnificatia termenilor folosiți în acest document:
Utilizator – orice persoană care acceseaza site-ul
Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator – societatea comerciala SC VPS HOBBY SRL
Bunuri și/sau Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmată de catre Vanzător, prin care Vanzătorul este de acord să vandă și să livreze Produsele și Serviciile iar Clientul este de acord sa achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

Comanda
Prin lansarea unei comenzi pe site-ul www.vpshobby.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Prin finalizarea Comenzii Cumpăratorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesării comenzii, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.
www.vpshobby.ro poate refuza o Comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte sa poată pretinde daune, pentru următoarele situații:

  • eșuarea tranzacției online;
  • invalidarea tranzacției online;
  • neacceptarea de catre banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacției;
  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
  • livrari consecutiv eșuate;
  • alte motive obiective: în cazul în care Clientul nu garantează ca modul de plată este valid și că nu este obținut printr-o metodă frauduloasă sau există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată.

Contractul se consideră încheiat între Client și www.vpshobby.ro în momentul primirii de către Client, iar www.vpshobby.ro primeste plata integrală a contravalorii Comenzii plasate de catre Client.

Livrare
Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărator.
Livrarea produselor se face pe teritoriul Romaniei. SC VPS HOBBY SRL își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților. Livrarea produselor va fi gratuită pentru comenzile a căror valoare depașeste 250RON. În cazul comenzilor livrate cu o valoare mai mica de 250RON, pe lângă tariful perceput de SC VPS HOBBY SRL pentru produse sau servicii, se va solicita clientului plata unui tarif de livrare plătit direct firmei de curierat ce efectuează transportul produselor.
Costurile pot varia in funcite de firma de curierat si cantitatea de produse comandata. Termenul de livrare poate varia intre 2 si 14 zile, in fuctie de firma de curierat.
SC VPS HOBBY SRL își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC VPS HOBBY SRL care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform uzantelor legii românești.

Conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, dorim sa mentionam ca nu expediem prin posta sau curier arme si munitii. Armele si munitiile comandate se vor ridica personal din magazinul nostru fizic. Alicele / peletele destinate armelor cu aer comprimat, precum si accesoriile acestora (catari, arcuri, etc) se pot livra prin curier.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce va restabili contactul cu clientul, moment în care comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.
Vânzatorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României. In situația in care se doreste livrarea in alte țări va rugam să ne contactați la office@vpshobby.ro.

Prețul
Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte.

www.vpshobby.ro va putea desfasura orice campanie promotionala referitor la produsele afisate pe site, promotii ale caror conditii vor fi stabilite in intregime de catre www.vpshobby.ro.
La data redactării acestui document SC VPS HOBBY SRL este plătitoare de TVA. In consecință prețurile prezentate pe site conțin TVA.

De asemenea preturile nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site acest lucru. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel prezentat pe site-ul www.vpshobby.ro.

Facturare – Plata
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Pretul produselor achizitonate este cel specificat in rubrica „Total”, acolo unde vizualizati continutul “Cosului” – dreapta sus.
Plata se face prin:
ramburs/numerar la livrare;

Politica de returnare
Noi ne dorim și urmărim să fiți pe deplin mulțumiți de cumpărăturile efectuate pe site-ul nostru, totuși, în cazul în care nu sunteți mulțumiți de produsele achiziționate, le puteți returna în baza cadrului legislativ în vigoare.
Legislația română în domeniu privind comerțul electronic și regimul contractelor la distanță (Ordonanța nr. 130/31.08.2000, completată prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonanței Guvernului nr. 130/2000) prevede: “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului”.
Astfel, puteți returna orice produs comandat din magazinul nostru virtual, în termen de 10 zile, fără penalități și fără a vi se pune vreo întrebare legată de motivul pentru care ați luat această decizie.
Denunțarea de contract se face numai în scris. Pot fi returnate în baza acestor legi doar produsele ce nu au fost ridicate de la sediul nostru. Singura condiție este ca produsul să fie în aceeași stare în care v-a fost livrat (să aibă ambalajul original și documentele care l-au însoțit). În maxim 30 de zile de la data returnării vă vom înapoia contravaloarea comenzii în contul dumneavoastră sau prin mandat poștal. Cheluielile de returnare vor fi suportate de cumpărător. Nu se vor înapoia cheltuielile de transport și cele de asigurare a mărfii.
Nu puteți returna un produs care are defecte provocate de dumneavoastră. Noi ne asigurăm că produsele de pe site-ul nostru ajung la dumneavoastră în cele mai bune condiții.
Totodată sunt stipulate următoarele: “Consumatorul nu poate denunța unilateral contractele de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”, cu alte cuvinte nu pot fi returnate produse ce au fost personalizate la solicitarea expresă a clientului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Produsele returnate vor fi asigurate pe durata transportului pe cheltuiala clientului.

Dacă v-a fost trimis un alt produs decât cel comandat, îl puteți returna. Noi vom suporta toate cheltuielile cu transportul și vă vom trimite produsul cerut imediat ce vom primi coletul. În cazul în care produsul respectiv nu mai există în stoc, vi se va returna integral contravaloarea acestuia sau veți avea posibilitatea să selectați alte produse de pe site-ul nostru în limita sumei achitate către noi.
Dacă ați comandat greșit un anumit produs, puteți returna produsul pentru a fi schimbat, cu condiția că atât produsul cât și ambalajul să fie nedesfăcute și nedeteriorate, în nici un fel.
Pentru a putea returna produsul trebuie să ne scrieți la office@vpshobby.ro. Trimiteți coletul cu produsul și factura din coletul primit la o adresă ce va fi comunicată de către operatorii noștri. Taxele de transport, în acest caz, vor fi suportate de dumneavoastră.

Confidențialitate
Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător/Client Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului.
Atunci când un Utilizator iși creează un cont pe derangd.ro, va primi comunicări comerciale din partea www.vpshobby.ro doar în măsura în care și-a dat consimțamantul expres, selectând opțiunea corespunzătoare.
Datele colectate cu privire la newslettere și alerte sunt confidențiale. www.vpshobby.ro va putea selecta Utilizatorii cărora le va trimite newslettere și alerte.
Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvaluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comandă/Contract fără consimțămantul prealabil scris al Vanzătorului.

Raspundere
Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă raspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în masura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.
Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului și a Politicii de Confidențialitae în ultimele versiuni actualizate care este sunt comunicate în cadrul Site-ului, existentă la data crearii Contului și/sau utilizarii conținutului și/sau la data plasării Comenzii.
Ulterior crearii Contului utilizarea Conținutului echivaleaza cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.

Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către www.vpshobby.ro, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afisării în Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site și/sau prin trimiterea comenzii.

Soluționarea conflictelor
Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea româna. Orice conflict apărut între www.vpshobby.ro și Clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în condițiile legii, iar dacă aceasta eșuează se apelează la instanțele românești competente de la domiciliul Vanzatorului.

Drepturi de proprietate intelectuală
Informațiile care se regăsesc in conținutul site-ului www.vpshobby.ro și anume: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, sunt integral proprietatea SC VPS HOBBY SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr.8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul SC VPS HOBBY SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.
Utilizarea pe www.vpshobby.ro a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. SC VPS HOBBY SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.